Welkom bij VitaBalans
  Lianne van Schaik
  Natuurgeneeskunde Twello
  Werkwijze VitaBalans
  Voor wie
  Behandelmethoden
  Ervaringen
  Tarieven en vergoeding
  Praktijkinformatie
  Contact VitaBalans

 

 

.
 

Werkwijze VitaBalans: wat kun je verwachten?

Een natuurgeneeskundig consult duurt bij Lianne van Schaik in Twello ongeveer anderhalf uur. De eerste keer is een intakegesprek waarin ik vragen zal stellen die erop gericht zijn om inzicht te verkrijgen in je klacht(en), je ziektegeschiedenis en leefgewoonten of je kunt dat vooraf aangeven via de vragenlijst die ik je toe mail. Als de hulpvraag duidelijk is volgt het onderzoek. Daarbij lig je, als dat mogelijk is, (gekleed) op een behandeltafel. Kinderen mogen bij een ouder op schoot blijven zitten of op hun eigen stoel, als ze dat fijner vinden.

Met spiertesten (kinesiologie) kijken we wat de aard en de oorzaak van de gezondheidsprobleem is. Er wordt getest waar je misschien overgevoelig (bijv. voeding, bomen, dieren e.a.) voor bent. Verder test ik op, ziektekiemen (virussen, schimmels e.a), toxische stoffen, vitaminen, mineralen, hormonen, enzymen en ook op
geestelijke en emotionele factoren die te maken kunnen hebben met de klacht.
De belangrijkste verstoring van dat moment wordt als eerste aangepakt. Daarna bepalen we met dezelfde testmethode welke natuurlijke behandelwijze of natuurlijke middelen ingezet kunnen worden om de balans te herstellen. Denk daarbij aan vitaminen, mineralen, kruidenpreparaten, homeopathie of Bachbloesems. Neem alle reguliere medicijnen van huisarts of specialist, en natuurlijke supplementen die je al gebruikt, mee. Het is overigens aan te raden om reguliere medicatie gewoon door te blijven gebruiken: natuurgeneeskundige middelen zijn een aanvulling.

We bespreken alle bevindingen samen en ik geef een duidelijk advies.
Tussen het eerste en tweede consult zit 4 tot zes weken en daarna 2 3 maanden. Als de klachten afnemen wordt de tussen periode langer.
Sommige mensen merken na 1 2 behandeling al verbetering en bij sommige mensen duurt het iets langer. Dat kan bij chronische klachten het geval zijn die al langere tijd aanwezig zijn.
 

Aanvulling, geen vervanging
De behandeling is niet bedoeld als vervanging van bestaande reguliere medicatie die door een arts of specialist werd voorgeschreven. Het spreekt voor zich dat je bij ernstige klachten altijd je arts of specialist moet (blijven) raadplegen. Soms verwijs ik zelf door naar arts of specialist.
 
 

Lianne van Schaik - Nieuwe Veldjes 26 - 7391 BM Twello - Gelderland
0571 298 382 -
lianne@vitabalans.nl
 

Vitabalans 2011