Welkom bij VitaBalans
  Lianne van Schaik
  Natuurgeneeskunde Twello
  Werkwijze VitaBalans
  Voor wie
  Behandelmethoden
- Kinesiologie
- Orthomoleculair
- Kruidentherapie
- Homeopathie
- Voeding
- Bach Bloesem
- Gewichtsconsulent
- Klankschalen & stemvorken
- Magnetiseren / Shamballa / Reiki

- Luisterkindwerker
  Ervaringen
  Tarieven en vergoeding
  Praktijkinformatie
  Contact VitaBalans

 

 

.
 

Behandelmethoden - Kinesiologie

Kinesiologie, betekent letterlijk 'de leer van de beweging'. Rond 1950 ontdekten chiropractors dat er een samenhang bestaat tussen spieren, spiergroepen, meridianen en organen. Een te hoge of te lage spierspanning kan wijzen op een verstoring van een meridiaan of het daaraan gekoppelde orgaan. Meridianen zijn als het ware ‘kanalen’ in het lichaam, die onderling verbonden zijn en waardoor energie stroomt. Ze zijn verbonden met alle functies en organen van het lichaam.
Door een zachte druk (spiertest) op bijvoorbeeld een armspier kan er verschil in spierspanning worden waargenomen. Een afwijkende spierspanning geeft de therapeut inzicht in waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt. Daar kan direct aan gewerkt worden zodat de gezondheid toeneemt.

Kinesiologie is niet alleen herstellend, maar kan ook preventief worden gebruikt om klachten en ziekten te voorkomen. Met kinesiologie is elk deel van het lichaam te onderzoeken: de hersenen, de organen, het bloed, ziektekiemen, maar er is ook uit te testen of je bepaalde voedingsmiddel minder goed verdraagt en nog veel meer. Kinesiologie benadert elk mens als uniek. Een klacht als hoofdpijn moet bij de een misschien anders behandeld worden dan bij de ander. Met kinesiologie is ook uit te testen welk natuurgeneeskundig middel, bijvoorbeeld een voedingssupplement, specifiek bij jou past en of je het goed verdraagt. Kinesiologie is geschikt voor iedereen.

 

Maak nu een afspraak via het contactformulier of telefonisch 0571-298382

 

 
 

Lianne van Schaik - Nieuwe Veldjes 26 - 7391 BM Twello - Gelderland
0571 298 382 -
lianne@vitabalans.nl
 

© Vitabalans 2011-2015